SpracheGerman
default
Menü
Gruppe_Raffstores_Slider3.jpg

Adatvédelem

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Nagyon örülünk, és köszönjük, hogy érdeklődnek vállalatunk iránt. Egyik legfőbb törekvésünk, hogy megvédjük az Önök személyes adatait. Weboldalunk használatához nincs szükség személyes adataik megadására. Személyes adataikat kizárólag a törvényi előírások szerint (GDPR, TKG 2003) használjuk fel. A jelen adatvédelmi tájékoztató keretében ismertetjük Önökkel a weboldalunkon történő adatfeldolgozás legfontosabb aspektusait.


1) Adatfeldolgozás
Amikor Ön meglátogatja weboldalunkat, rögzítjük látogatásának dátumát és idejét, az ÖN IP-címét, Web-böngészője és a web aloldal, valamint a süti szolgáltató rendszer nevét és verzióját, melyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy Ön weboldalunk tartalmát élvezhesse, valamint az alább megnevezett sütiket, továbbá mindazon személyes adatait, melyeket Ön a kapcsolatfelvételi lapot kitöltve önként rendelkezésünkre bocsájtott.


2) Adattárolás és az adatok harmadik félnek történő átadása
Valamennyi személyes adatát, melyet weboldalunk meglátogatásakor rögzítünk, a legnagyobb gondossággal őrizzük és alapvetően három hónapig tároljuk. Ennél hosszabb ideig csak akkor őrizzük meg (tároljuk) adatait, ha ez szükséges ahhoz, hogy a weboldalunk ellen indított és felfedett támadásokat kivizsgáljuk.
Minden adatot, melyet az Önnel E-mailben történt kapcsolatfelvételkor, vagy a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltésekor feldolgozunk, kizárólag a kérdéseinek feldolgozása céljából használunk, és alapesetben hét évig tárolunk, amennyiben törvényi előírás nem kötelez bennünket azok hosszabb idejű tárolására.
Mivel nem csak Ausztriában, hanem Németországban, Olaszországban, Svájcban és több kelet európai országban is jelen vagyunk, az adatokat a feladatok végrehajtása céljából a konszernhez tartozó cégeknek is átadjuk. Ha a feladatok végrehajtása, vagy számlázás céljából szükséges, az adatokat harmadik félnek is átadjuk. Személyes adatait csak azokba az országokba továbbítjuk, melyekről az Európai Bizottság megállapította, hogy adatvédelmük színvonala megfelelő, vagy olyan rendszabályokat léptettek életbe, ami biztosítja, hogy a minden adatot fogadó szervezet megfelelő adatvédelmi előírással rendelkezik.
Magától értetődően adatait a legnagyobb gondossággal kezeljük, és az itt említett eseteket kivéve beleegyezése nélkül harmadik félnek nem adjuk át.


3) Az adatfeldolgozás célja
Az Ön személyes adatait azzal a céllal használjuk,
• hogy weboldalunkat az Ön rendelkezésére bocsássuk, jobbá tegyük és továbbfejlesszük;
• felhasználási statisztikát készítsünk;
• a weboldalunk elleni támadásokat felismerjük, elhárítsuk és megakadályozzuk;
• kérdéseire válaszoljunk és megkötött szerződéseket teljesíteni tudjuk.


4) Az adatfeldolgozás alapjai
A fent említett célok elérése érdekében az Ön személyes adatainak feldolgozásakor és kezelésekor a GDPR (EU adatvédelmi rendelet) 6. cikk 1. bek. f) pontját vesszük alapul és tartjuk szem előtt - hacsak böngészőjének előzetes beállításkor a GDPR 6. cikk 1. bek. a) pontja értelmében már hozzájárulását nem adta ehhez. Egy már létrejött szerződés esetén, illetve az előszerződéses állapotnál a GDPR 6. cikk 1. bek. b) pontját vesszük figyelembe.


5) Sütik
Weboldalunk sütiket használ. Ezek kis, sérülésmentes szövegfájlok. Ezek a böngésző segítségével települnek végberendezésére azért, hogy ajánlataink felhasználóbarát módon jelenjenek meg. Hogy böngészőjét következő látogatásakor weboldalunk felismerje, néhány sütit az Ön végberendezése (számítógépe, okostelefonja) tárol, ameddig nem törlődik.
Ha nem szeretné, hogy a rendszer a sütiket automatikusan használja, keresőjét beállíthatja úgy, hogy az jelzi a sütik alkalmazását, és Ön ezt esetenként engedélyezheti. Felhívjuk figyelmét arra, hogy weboldalunk korlátozottan működhet, ha Ön a sütiket letiltja.


6) Általános adatok és információk gyűjtése
Weblapunk minden felkeresésekor fogadjuk az általános adatokat és információkat annak érdekében, hogy weboldalunk megfelelően, optimális állapotban és működőképesen jelenjen meg. Ami az Ön számára fontos, hogy ekkor semmilyen személyes adat nem, és semmilyen konkrét személy nem jelenik meg. A rendszer ekkor a következő adatokat kezeli: A használt böngészőt és verzióját, valamint a rendszert, ahonnan a weboldalt betölti.


7) Az econda adatfeldolgozó szoftvere
Weboldalunk optimalizálása és igény szerinti felépítése érdekében web analizálási szerződést kötöttünk az econda GmbH-val. Különböző megoldások és technológiákat felhasználva az econda anonim adatokat gyűjt és tárol. Ebből használati profilokat készít, melyeket az IP-címekhez hasonlóan ugyancsak azonosíthatatlanná tesznek. A használati profilok kifejezett egyeztetés nélkül nem vethetők egybe az azonosíthatatlan adatokkal. Az azonosíthatatlanná tett adatokat a DTMG 15§ 3. bek. előírásai alapján használjuk. Az Ön internet böngészője újbóli felismeréséhez itt is sütiket használunk.
Ha Ön nem szeretné, hogy adatait a jövőben ne gyűjtsük és ne tároljuk, azt ide kattintva bármikor kérheti. A kérelem csak a konkrét készülékre és web böngészőre vonatkozik. Ha szükséges , ismételje meg az eljárást minden készüléken. Amint az Opt-out-Cookie-t (sütit) törli, a rendszer továbbítja a kérést az econdának.
A https://www.econda.de/datenschutzhinweise/ weboldalon könnyen tájékozódhat az econda GmbH (Zimmerstr. 6, 76137 Karlsruhe, (Németország) adatvédelmi irányelveiről.


8) IP-címek használata
Ha meglátogatja weboldalunkat, IP-címét tároljuk, de az utolsó négy karaktert azonnal töröljük, így azonosíthatatlanná tesszük. Ez azt jelenti, hogy ugyan azt tudjuk, melyik országból kerestek, da azt nem, melyik végpontról (számítógépről). Így senkit sem lehet személy szerint azonosítani.


9) SSL-kódolás
A technika aktuális állásának megfelelő kódolási eljárást (például SSL) alkalmazunk, hogy adataik biztonságát garantáljuk.


10) Közösségi média
A közösségi hálózatokban, mint a Facebook, a Xing és a Google képviselettel rendelkezünk. A Facebookról és a Google-ról nem töltünk le adatokat.
Facebook
A Facebook az interneten működő közösségi hálózat, találkahely, közösség. Használói e platformon keresztül tudnak egymással beszélgetni, és a virtuális térben tevékenykedni. A Facebookot a gondolataik és tapasztalataik kicserélésére is használják. Vállalatként a Facebookot arra használjuk, hogy a vállalatunkkal kapcsolatos információkat a közösség rendelkezésére bocsássuk.
Facebookot a Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA üzemelteti. Amennyiben az érintett személy az USA, vagy Kanada területén kívül él, a személyes adatok feldolgozásáért a Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland felel.
Adatvédelmi irányelveinket a https://de-de.facebook.com/about/privacy/ oldalon érheti el, ahol tájékozódhat a személyes adatok gyűjtéséről, feldolgozásáról és használatáról.
Xing
A Xing az interneten alapuló közösségi hálózat, mely felhasználói számára lehetővé teszi meglévő üzleti kapcsolataik ápolását és új üzleti kapcsolatok létesítését. A felhasználók saját profillal rendelkeznek. A Xing úgynevezett Talent Manager programjában állásajánlatokat tárol. Azok a felhasználókat, akik állásajánlatot keresnek, vagy munkahelyet akarnak váltani, a megfelelő helyre irányítja.
A Xing üzemeltetője a XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Németország A Xing nyilvános adatvédelmi elvei a https://www.xing.com/privacy oldalon olvashatók.
Daylightblog
A Daylightblogon (http://www.daylightblog.com) online is megjelenünk. Ezen a HELLÁRÓL és termékeiről, valamint az árnyékolástechnikáról talál rövid általános tájékoztatót. Egy rövid kérdőívet kitöltve léphet velünk kapcsolatba. Itt nevét és E-mail címét tároljuk, hogy kérelmét megfelelően fel tudjuk dolgozni Adatait természetesen bizalmasan kezeljük.


11) Árutájékoztató
Lehetősége van arra, hogy weboldalunkon tájékoztatónkat megrendelje. Ehhez csupán E-mail-címére, valamint nyilatkozatára van szükségünk, hogy a tájékoztató küldésével egyetért. Amint az árutájékoztatóért jelentkezett, egy linket tartalmazó E-mailt küldünk Önnek, ahol megerősítheti jelentkezését.
A tájékoztatóra szóló megrendelését bármikor törölheti. Ehhez csupán E-mailünkben az „abmelden/unsubscribe“ gombra kell kattintania. Adatait ezt követően a tájékoztató küldéssel egyidejűleg töröljük


12) Szakkereskedők keresése
Rendszerünkben tároljuk a szakkereskedők elérhetőségi adatait, melyeket rendszeresen frissítünk, hogy Önnek a szakkereskedők keresésekor a tartózkodási helyéhez legközelebbit tudjuk ajánlani. Hogy az Ön aktuális tartózkodási helye közelében lévő szakkereskedőkről tájékoztathassuk, a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA által működtetett Google Mapsot használjuk. A Google adatvédelmi nyilatkozatát a https://policies.google.com/privacy?hl=deoldalon találja.


13) Az Ön jogai
Önnek alapvető joga a tájékoztatáshoz, a helyreigazításhoz, a törléshez, a korlátozáshoz, az adatáthelyezéshez, a visszahíváshoz és az elutasításhoz (ellentmondáshoz). Írásbeli kérelmére bármikor szívesen tájékoztatjuk a személyével kapcsolatban tárolt adatokról.
Ha a nálunk tárolt adatok hibásak, kérjük tájékoztasson bennünket erről. Azonnal korrigáljuk az adatokat, és tájékoztatjuk Önt erről.
Ha nem szeretné, hogy adatait tovább tároljuk, bármikor jogában áll kérni ezek törlését. Adatai sikeres törlését követően haladéktalanul tájékoztatjuk azok aktuális állapotáról. Az elszámolással és könyvvitellel kapcsolatos adatokat a törlés meghosszabbítása nem érinti. Ha adataival kapcsolatban ilyen kivétel előfordul, erről természetesen tájékoztatjuk.
Amennyiben úgy véli, hogy adatainak feldolgozásával megsértettük az adatvédelmi törvényt, vagy az adatvédelemhez való jogai sérültek, a felügyeleti szervhez fordulatnak. Ausztriában ez az Adatvédelmi Hatóság


14) Automatizált határozathozatal is rendelkezésére áll.
Mint felelősségtudattal rendelkező vállalat, lemondunk az automatikus határozathozatalról , vagy a másolásról.


Kapcsolat
Amennyiben kérdésük van adataik biztonságát illetően, vagy jogaik valamelyikét érvényesíteni szeretnék, forduljanak a felelőshöz:
HELLA Sonnen und Wetterschutztechnik GmbH (HELLA Árnyékolástechnika Kft.)
9913 Abfaltersbach 125
datenschutz@hella.info
Állapot: 2018. május