SpracheGerman
default
Menü
Gruppe_Raffstores_Slider3.jpg

Zaštita podataka

Izjava o zaštiti podataka

Izjava o zaštiti podataka


Poštovane dame i gospodo!
Drago nam je što ste pokazali zanimanje za naše poduzeće. Zaštita Vaših osobnih podataka za nas je posebno važna. Korištenje naših internetskih stranica općenito je moguće bez unosa bilo kakvih osobnih podataka. Vaše podatke obrađujemo isključivo na osnovi zakonskih odredbi (DSGVO, TKG 2003). U okviru ovih informacija o zaštiti podataka informiramo vas o najvažnijim aspektima obrade podataka u okviru naših internetskih stranica.


1) Obrada podataka
Tijekom Vašeg posjeta našim internetskim stranicama prikupljamo podatke o datumu i vremenu Vašeg posjeta, Vašu IP adresu, naziv i verziju Vašeg web preglednika, internetske podstranice, provider sustav, kolačiće koji su neophodno potrebni za Vaše korištenje naše internetske stranice, kao i sve osobne podatke koje nam sami stavite na raspolaganje popunjavanjem kontaktnog obrasca.


2) Pohrana podataka i ustupanje podataka trećim osobama
Sve osobne podatke, koje od Vas prikupimo u sklopu Vašeg posjeta našoj internetskoj stranici, čuvamo maksimalno savjesno te ih općenito pohranjujemo na rok od tri mjeseca. Na dulji rok podatke pohranjujemo samo ako je to potrebno za istraživanje ustanovljenih napada na našu mrežnu stranicu.
One podatke koje obrađujemo kada kontaktiramo s Vama putem e-maila ili putem nekog od naših kontaktnih obrazaca, koristimo isključivo u svrhu obrade Vašeg upita te ih općenito pohranjujemo na rok od sedam godina, ukoliko na temelju zakonskih propisa nismo obvezani na dulje čuvanje Vaših podataka.
Budući da ne poslujemo samo u Austriji, već također i u Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, kao i u mnogim istočnim zemljama, podaci se u svrhu odvijanja narudžbe također prosljeđuju i povezanim poduzećima koncerna. Ako je to potrebno u svrhu odvijanja ugovora ili u svrhe obračuna, podaci se ustupaju trećim osobama. Međutim, Vaše osobne podatke prosljeđujemo samo u zemlje za koje je Europska komisija definirala da imaju odgovarajuću razinu zaštite podataka, ili poduzimaju mjere koje osiguravaju da svi primatelji imaju primjerenu razinu zaštite podataka.
Vaši se podaci, naravno, tretiraju strogo povjerljivo te, bez obzira na ove točke, bez Vaše suglasnosti neće biti ustupljeni trećoj osobi.


3) Svrha obrade podataka
Vaše osobne podatke koristimo kako bi
• Vam stavili na raspolaganje internetsku stranicu te kako bi tu internetsku stranicu dodatno poboljšali i razvijali;
• mogli izraditi statistiku korištenja;
• mogli prepoznati, spriječiti i istražiti napade na našu internetsku stranicu;
• mogli odgovoriti na Vaše upite i ispuniti započete ugovorne odnose.


4) Osnova obrade podataka
Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je - ukoliko u prethodnim postavkama Vašeg preglednika ne postoji suglasnost putem postavki prema čl. 6. stavka 1. točka a Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (DSGVO) - naš glavni interes prema čl. 6. stavka 1. točka f Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (DSGVO), a koji se sastoji u postizanju gore navedenih svrha odnosno, u slučaju već sklopljenog ugovora odnosno u fazi prije ugovora, čl. 6. stavka 1. točka b Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (DSGVO).


5) Kolačići (cookies)
Naša mrežna stranica koristi takozvane kolačiće (cookies). Tu je riječ o malim bezazlenim tekstualnim datotekama. Oni se uz pomoć preglednika pohranjuju na Vašem krajnjem uređaju, kako bi omogućili jednostavnije korištenje naše ponude. Kako bi prepoznali Vaš preglednik prilikom Vaše sljedeće posjete, neki kolačići ostaju pohranjeni na Vašem krajnjem uređaju sve dok se ne izbrišu.
Ako ne želite automatsko korištenje kolačića, možete postaviti svoj preglednik tako da budete informirani o postavljanju kolačića te da ih dopustite samo u pojedinačnom slučaju. Upozoravamo Vas da, ukoliko deaktivirate kolačiće, funkcioniranje naše mrežne stranice može biti ograničeno.


6) Obrada općih podataka i informacija
Svakim pozivanjem naše internetske stranice obrađuju se opći podaci i informacije, kako bi se moglo osigurati pravilno izvođenje naše internetske stranice, njezino optimiranje te kako bi bilo zajamčeno njezino funkcioniranje. Za Vas je važno da se ovdje ne radi o osobnim podacima te da se ne identificira konkretna osoba. Ovdje se može raditi o sljedećim podacima: korišteni tip preglednika i verzija, operativni sustav, internetska stranica s koje se pristupa.


7) Softver za analizu econda
Kako bi optimizirali svoje internetske stranice i kako bi ih oblikovali u skladu s potrebama, s tvrtkom econda GmbH sklopili smo ugovor o web analizi. Uz pomoć rješenja i tehnologija tvrtka econda GmbH prikuplja i pohranjuje anonimne podatke. Iz tih podataka izrađuje korisničke profile koji su, kao i IP adrese, pseudonimizirani. Bez izričite suglasnosti, korisnički profili neće biti povezani s podacima pseudonima. Pseudonimizirani podaci se koriste na osnovi odredbi iz § 15 stavka 3 dTMG-a. Kako bi Vaš internetski preglednik bio ponovo prepoznat, također se i ovdje koriste kolačići.
Ako ne želite prikupljanje i pohranu podataka, možete to za ubuduće uvijek otkazati ovdje. Otkazivanje (protivljenje) vrijedi samo za konkretni uređaj i za web preglednik na kojemu je ta radnja provedena. Molimo Vas da po potrebi ponovite postupak na svim uređajima. Čim izbrišete Opt-out kolačić, upiti će ponovo biti proslijeđeni tvrtki econda
Na adresi https://www.econda.de/datenschutzhinweise/ možete se informirati o smjernicama za zaštitu podataka tvrtke econda GmbH, Zimmerstr. 6, 76137 Karlsruhe (Njemačka).


8) Korištenje IP adresa
Vaša IP adresa bit će registrirana prilikom posjete našoj mrežnoj stranici, ali će odmah biti pseudonimizirana brisanjem četiriju zadnjih znakova. To znači da možemo prepoznati iz koje se zemlje pristupa našoj mrežnoj stranici, ali ne i s kojeg krajnjeg uređaja. Stoga također nije moguće identificirati osobu.


9) SSL kodiranje
Koristimo odgovarajuće postupke kodiranja (npr. SSL) u skladu s aktualnim stanjem tehnike, a kako bi zajamčili sigurnost Vaših podataka.


10) Društvene mreže (Social Media)
Također smo i mi zastupljeni na društvenim mrežama kao što su Facebook, Xing i Google. Putem Facebook-a i Google-a trenutno se ne prikupljaju nikakvi podaci.
Facebook
Društvena mreža Facebook je društveno sastajalište na internetu, online zajednica. Putem ove platforme korisnici međusobno komuniciraju i povezuju se u virtualnom prostoru. Facebook se također koristi i za razmjenu mišljenja i iskustava. Mi kao tvrtka koristimo Facebook kako bi zajednici pružili informacije vezane za tvrtku.
Facebook vodi Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, SAD. Ako dotična osoba živi izvan SAD-a ili Kanade, za obradu osobnih podataka odgovorna je tvrtka Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska.
U smjernici za zaštitu osobnih podataka koju je objavio Facebook, a koja je dostupna na adresi https://de-de.facebook.com/about/privacy/, možete se informirati o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane Facebook-a.
Xing
Xing je društvena mreža koja se zasniva na internetu, a korisnicima omogućuje održavanje postojećih, kao i ostvarivanje novih poslovnih kontakata. U tu svrhu korisnici izrađuju osobni profil. Putem Xing-a koristimo Talent Manager, gdje se pretražuju ponude otvorenih radnih mjesta. Korisnici koji su otvoreni za ponuđene poslove ili za promjenu posla bit će kontaktirani u slučaju posjedovanja odgovarajućih kvalifikacija.
Vlasnik društvene mreže Xing je XING SE, Dammtorstraße 30, 20354 Hamburg, Njemačka. Odredbe o zaštiti osobnih podataka koje je objavio Xing dostupni su na internetskoj adresi https://www.xing.com/privacy.
Daylightblog
Također smo online zastupljeni i putem Daylightblog-a (http://www.daylightblog.com). On sadrži mala izvješća o tvrtki HELLA, našim proizvodima i općim temama o zaštiti od sunca i vremenskih prilika. Putem kontaktnog obrasca možete stupiti s nama u kontakt. Pri tome će biti pohranjeno ime i e-mail adresa, kako bi odgovarajuće obradili Vaš predmet. Vaši će podaci, naravno, biti tretirani kao povjerljivi.


11) Prodajne informacije
Imate mogućnost primati naše prodajne informacije putem internetske stranice. U tu svrhu potrebna nam je Vaša e-mail adresa i Vaša izjava da ste suglasni s primanjem ovih informacija. Čim se prijavite za primanje prodajnih informacija, dobit ćete e-mail s linkom za potvrdu prijave.
Primanje informacija možete stornirati u bilo koje vrijeme. U tu svrhu trebate samo kliknuti na gumb „odjava/unsubscribe“ u jednom od e-mailova. Mi ćemo odmah nakon toga obrisati Vaše podatke u vezi sa slanjem prodajnih informacija.


12) Pretraga specijaliziranih trgovina
U svom sustavu imamo unesene podatke za kontakt sa specijaliziranim trgovinama, koje su dale svoju suglasnost za uvrštenje na naš popis, a kako bi Vam kroz pretraživanje specijaliziranih trgovina prikazali onu koja je najbliža Vašoj trenutnoj lokaciji. Kako bi mogli utvrditi koje su specijalizirane trgovine u blizini Vaše trenutne lokacije, koristimo Google Maps, vlasnika Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Izjava o zaštiti osobnih podataka u korporaciji Google dostupna je na adresi: https://policies.google.com/privacy?hl=de


13) Vaša prava
Općenito imate pravo na informiranje, korekciju, brisanje, ograničenje, prijenos podataka, opoziv i prigovor. Na pisani upit rado ćemo Vas uvijek informirati o osobnim podacima koji su pohranjeni u vezi s Vama.
Ako nam se prilikom pohrane podataka potkrala neka greška, molimo Vas da nas o tome obavijestite. Odmah ćemo korigirati podatke te Vas o tome obavijestiti.
Ako ne želite daljnju pohranu svojih podataka, uvijek imate pravo zatražiti njihovo brisanje. Nakon brisanja odmah ćete biti obaviješteni o trenutnom statusu. Podaci u svrhu obračuna i podaci u knjigovodstvene svrhe nisu dotaknuti zahtjevom za brisanje. Ako se neka od ovih iznimaka odnosi na Vaše podatke, svakako ćemo Vas o tome informirati.
Ukoliko ste uvjereni da se obradom Vaših podataka krše propisi i zakoni o zaštiti podataka ili su na bilo koji drugi način povrijeđeni Vaši zahtjevi u vezi s propisima o zaštiti podataka, možete se žaliti nadzornom tijelu. U Austriji je to Služba za zaštitu podataka.


14) Postojanje automatskog odlučivanja
Kao odgovorno poduzeće, izbjegavamo automatsko odlučivanje ili profiliranje.


Podaci za kontakt
Imate li pitanja o sigurnosti Vaših podataka ili želite li ostvariti neko od svojih prava, molimo Vas da svoj upit pošaljete odgovornoj službi:
HELLA Sonnen- und Wetterschutztechnik GmbH
9913 Abfaltersbach 125
datenschutz@hella.info
Stanje: svibanj 2018.